bandiera_romania


Cabinet de avocatură Dallara a fost fondat în anul 2003 la inițiativa avocatului Gabriele Dallara, care este încă proprietarul și managerul.

Avocatul Dallara lucrează de ani de zile cu cetățenii români din Italia, urmărind cazuri de nivel național. Printre altele el a fost unul dintre primii avocați italieni – creând astfel un important precedent in jurisprudența - care a obținut eliberarea cetățenilor români aflati "ilegal", în Italia, înainte de 2007, când România a aderat la Uniunea Europeană. De atunci, relația cu comunitatea românească s-a extins și intensificat, inclusiv prin colaborarea cu diverse asociații și instituții.
Mai ales colaboreaza cu CNCRI - Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia (
www.cncri.org), care are ca obiectiv coordonarea cetățenilor și asociațiilor române din Italia și promovarea culturii române și de servicii pentru românii din Italia.
Colaboreaza și cu Gazeta Românească (
www.gazetaromaneasca.com), principalul ziar și site de știri pentru diaspora română, pe care scrie o rubrică legală care răspunde la întrebări referitoare la cazurile legale ale cititorilor.
A obținut deseori succese în procese (unele celebre la nivel național) în care clienții săi români au fost victime ale rasismului, exploatării și accidentelor de muncă, malpraxisului medical, nedreptății juridice și uneori chiar reprezentân
d, pentru a obține un compensare, rudele persoanelor care au murit pe nedrept. Acest lucru fără a se teme vreodată de a lupta în mod legal împotriva instituțiilor, atunci când acest lucru este necesar pentru a-și reprezenta mai bine clienții și prin a face ca consulatele să intervină atunci când acest lucru nu este suficient.
Cetățenii români care doresc să contacteze avocatul Dallara direct, pot apela următorul număr de telefon la care răspunde o colaboratoare care vorbește nativ limba româna, pentru explicarea pe scurt a cazului și pentru  a face o programare (0039)3487784765. Puteți, de asemenea, scrie un e-mail in limba româna direct colaboratorei noastre la următoarea adresă: email@studiolegaledallara.com.

Cabinetul de avocatură Dallara este format dintr-o echipa calificată, dinamică si performantă. Sediul cabinetului este in La Spezia, dar funcționează în toată țara. Avocatul Dallara inca de la începutul carierei juridice a dat cabinetului o conotație juridică multidișciplinară, ocupându-se de toate ramurile importante ale dreptului, atât datorita aptitudinilor sale obținute în calitate de profesor universitar, cât și datorită colaboratorilor de specialitate.
Avocatul Dallara este absolvent al facultății de drept cu 110/110 in cadrul  Universității din Pisa având ca teme principale în lucrarea sa de licență silogismul practic, de reglementare și juridic.
Este avocat pledant în fața Curții de Casație cu biroul în La Spezia. Este activ în toate domeniile majore ale legislației, în special în dreptul penal. De asemenea colaborează cu organizațiile și asociațiile locale și naționale.
Este judecător onorific la Tribunalul din Genova.
Este mediator profesionist.
A fost  profesor cu contract de procedură penală la Școala de specializare pentru profesiile juridice in cadrul  Universității din Pisa și din Genova, instituții de educație juridică postuniversitare orientate spre accesul  la magistratura, avocatura, notariat. La început, el a predat etica juridică și tehnica argumentării si comunicării. A fost profesor de dreptul muncii și de drept sanitar in cadrul  Facultatii de Medicină și Chirurgie, Universitatea din Genova. De asemenea a fost lector în filosofia dreptului și drept administrativ și justiția administrativă in cadrul Facultății de Drept, Universitatea din Pisa. A fost lector în drept maritim la Academia Navală din Livorno. Predă diverse alte probleme juridice (dreptul muncii, siguranța la locul de muncă, drept comercial, drept penal, dreptul transporturilor, legislația din domeniul sănătății ...) la mai multe cursuri de formare profesionala și tehnică.  

CONTACTE CABINETULUI DE AVOCATURA DALLARA PENTRU LIMBA ROMÂNĂ
Telefon: (0039)3487784765
E-mail: email@studiolegaledallara.com

CONTACTE GENERALE
Sediul: Via Francesco Crispi, 103 - 19124 - La Spezia (SP) – Italia
Telefon și fax: (+39) 0187730033
Email: email@studiolegaledallara.com
Email certificate: gd@pec.studiolegaledallara.com

 

IL BLOG DELL'AVVOCATO GABRIELE DALLARA:
www.blawb.it

  Site Map